Left Terugkeren naar winkel
Besteloverzicht

Je winkelwagen is leeg

Over Bio Groothandel

BioGroothandel.nl is dé Biologische Groothandel van Nederland. Wij leveren Verse Biologische Groenten, Fruit, Sappen, Aardappelen, Kruiden, Zuivel en meer.

BioGroothandel.nl is onderdeel van De Almershof. In 2017 zijn we gestart op een boerderij genaamd de Almershof. In 2020 zijn wij met ons bedrijf verhuisd naar Avenhorn, eveneens in Noord-Holland.

Wij werken nauw samen met telers uit de regio en elders in Nederland. Om het jaar rond een totaalpakket aan biologische groente & fruit te kunnen bieden, importeren wij ook producten uit Zuid Europa.

Onze visie is een zo gezond en duurzaam mogelijk product leveren. Dit realiseren wij aan de hand van drie kernwaarden: Biologisch, PuurLokaal en seizoensgebonden.

Het totale proces dient zo duurzaam mogelijk te verlopen, vanaf het moment dat een plantje of zaadje de grond in gaat, totdat het product geconsumeerd wordt. Het resultaat Een gezonder, verser en een milieuvriendelijker product!

CO2-neutraal verzenden met Shopify Planet
Alle bezorgingen zijn CO2-neutraal
Powered by Shopify Planet

Onze Visie

Onze visie is om een zo gezond en duurzaam mogelijk product te leveren. Dit realiseren wij aan de hand van drie kernwaarden:

1. Wij leveren uitsluitend biologische producten of producten van natuurlijke teelt. Biologische landbouw is niet schadelijk voor het milieu. Bovendien is biologisch voedsel gezonder voor de mens. Zodoende dragen wij bij aan zowel een schoon milieu als gezonde voeding.

2. Een groot deel van de producten uit ons assortiment lokaal geteeld. Je kunt deze producten herkennen aan het Puurlokaal label bij de producten in de webshop. Door zo veel mogelijk voor deze producten te kiezen voorkom je dat er grote hoeveelheden CO2-uitstoot aan uw product verbonden zijn. Daarnaast zijn de producten extra vers en kan je zelf achterhalen waar ze geteeld zijn. Je weet wat je eet!

3. Ons assortiment bestaat zoveel mogelijk uit seizoensgebonden producten. Deze zijn vaak een stuk gezonder dan producten die uit verre landen moeten komen. Je lichaam heeft in de winter nu eenmaal behoefte aan andere voeding dan in de zomer. Bovendien smaken ze beter en zijn ze natuurlijk veel minder schadelijk voor het milieu. Omdat de kosten lager zijn, betaalt je er ook nog minder voor!

Kortom, het totale proces dient zo duurzaam mogelijk te verlopen, vanaf het moment dat een plantje of zaadje de grond in gaat, totdat het product geconsumeerd wordt. Het resultaat? Een gezonder, verser en milieuvriendelijker product, dat ook nog scherp geprijsd is!

Biologisch

Ons assortiment bestaat uit o.a. biologische groenten, fruit en aardappelen. Bij de teelt van biologische producten wordt er geen gebruik gemaakt van chemicaliën wat beter is voor mens en milieu. 

Gecertificeerd

Al onze Biologische Groenten hebben de Officiële Nederlandse en Europese Skal Bio Certificering van de organisatie Skal Biocontrole, erkend door de Rijksoverheid. Ons Skal certificering nummer is 106465.

Lokaal

Een groot deel van de producten uit ons assortiment is lokaal geteeld. Deze producten kunt u overzichtelijk terug vinden op Puurlokaal. Daarnaast is ons biologische aanbod seizoensgebonden.

​Over PuurLokaal

Tot eind 2019 verkochten wij alleen maar biologische streekproducten uit Noord-Holland. Er zijn gedurende het seizoen meer biologische producten beschikbaar in Noord-Holland dan we vaak denken en wij vinden het belangrijk om deze goed op de kaart te zetten.

Nu is dit assortiment met name in de winter toch vrij beperkt en willen we behalve de streekproducten toch een groter assortiment aan biologische voeding aanbieden. Daarom zijn we vanaf 2020 gestart met het leveren van producten die buiten Noord-Holland geteeld zijn. Het gaat zowel om Nederlandse producten als om buitenlandse producten. 

Maar omdat onze streekproducten zeker onze belangrijkste producten blijven willen we deze goed onderscheiden van de rest zodat u nog steeds kunt kiezen voor duurzame biologische producten uit Noord-Holland. Daarnaast willen we transparanter zijn over de exacte herkomst en meer informatie delen over de telers. 

Alle biologische producten uit Noord-Holland zijn nu op onze website te vinden onder de product categorie PuurLokaal. Op onze website www.puurlokaal.nl vind je meer informatie over de telers en kan je tevens zien in welke fysieke winkels je onze producten ook kunt verkrijgen.

Over de Oprichter

Mijn naam is Paul Noordermeer en ik ben opgegroeid op een biologisch akkerbouwbedrijf genaamd: “De Almershof”. Mijn vader is jaren geleden vanuit principiële overwegingen omgeschakeld naar biologische akkerbouw. 

Dat betekent zorgvuldig omgaan met het milieu door geen gebruik te maken van chemicaliën en kunstmest. De instantie die hier in Nederland toezicht op houdt, is Skal Biocontrole; wij zijn dan ook Skal-gecertificeerd. Verder beschikken wij over een windmolen en een dak vol zonnepanelen waarmee we duurzame energie opwekken, zowel voor eigen gebruik als voor vele andere huishoudens.

Het boerenwerk heb ik altijd interessant gevonden, maar echt boer worden is toch niets voor mij. Door de jaren heen heb ik echter grote belangstelling ontwikkeld voor biologisch voedsel, duurzaamheid en andere wereldverbeterende zaken.

Inmiddels heb ik een passie voor deze zaken en ben ik er voortdurend mee bezig. Nu is het zo dat ons dagelijks voedsel vaak afkomstig is uit het buitenland en dat onze gewassen veelal geëxporteerd worden. Aangezien dit in geen geval bijdraagt aan een betere wereld, moet hier zo snel mogelijk verandering in komen. Ik streef ernaar een bescheiden, maar enthousiaste bijdrage te leveren.

Sinds 2017 verkoop ik zowel de producten die wij zelf telen, als producten van collega-telers uit de regio, aan consumenten en winkels in Noord-Holland. Ik kijk eerst naar wat er in de buurt beschikbaar is (en dat is nogal wat!) voordat we het ergens anders vandaan halen.

Vanuit het oogpunt van de leverancier is dit niet anders: laten we eerst kijken hoeveel wij lokaal kunnen afzetten voordat we alles naar het buitenland exporteren om vervolgens weer te importeren. Bovendien moeten de producten biologisch zijn, omdat wij alleen hierdoor de schade aan het milieu beperkt kunnen houden. Daarbij is het ook niet onbelangrijk dat de producten gezond en lekker zijn!​ Ontdek ons assortiment en plaats gemakkelijk je bestelling.